ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

ШТО ПРЕТСТАВУВА КЛУБОТ НА ЧИТАТЕЛИ „ЛИТЕРАТУРА.МК“?

Со особено задоволство би сакале да ве информираме дека го збогативме и го надградивме нашето работење со Клубот на читатели „Литература.мк“. Клубот на читатели претставува лојална програма наменета за добивање попусти и награди за потрошувачите на „Литература.мк“. Како членови на клубот на читатели „Литература.мк“ со секое купување во книжарниците на „Литература.мк“ добивате можност да ги користите акциските цени на дел од производите наменети само за членовите од клубот. Клубот на читатели „Литература.мк“ е единствената програма за лојалност што ви нуди ексклузивни попусти, неверојатни промоции, подароци и други многубројни привилегии.


КОИ СЕ ПРИВИЛЕГИИТЕ ВО КЛУБОТ НА ЧИТАТЕЛИ „ЛИТЕРАТУРА.МК“?

 • Специјални акциски цени на голем дел од производите во книжарниците;
 • Растечки попуст;
 • Ексклузивни покани до нови промоции;
 • Подароци за најлојалните потрошувачи.

 • ДАЛИ ЌЕ ИМА ПОСЕБНИ ПРИВИЛЕГИИ ЗА НАЈЛОЈАЛНИТЕ ЧЛЕНОВИ НА КЛУБОТ НА ЧИТАТЕЛИ?

  Како најлојални купувачи, во клубот на читатели „Литература.мк“ ќе уживате во посебни привилегии, награди и многубројни изненадувања што ги подготвуваме единствено за вас.


  КАКО ДA СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА КЛУБОТ НА ЧИТАТЕЛИ „ЛИТЕРАТУРА.МК“?

  За да станете член на клубот на читатели „Литература.мк“ треба да поседувате картичка што можете да ја побарате на каса во сите наши книжарници и таа е бесплатна. Сè што треба да направите е да ja пополните печатената апликација за членство со вашите основни контакт-информации или онлајн-апликацијата за членство на нашата интернет-страница club.literatura.mk. Интернет-страницата club.literatura.mk е посебно дизајнирана интернет-страница на која се наоѓаат сите официјални информации поврзани со правилата и со програмата, а членовите на програмата можат да ја користат и за проверка на состојбата на сопствените сметки, за информации за тековни промоции, како и други информации од програмата; по пополнување на апликацијата, ќе добиете своја клуб-картичка што можат да ја користат и членовите на вашето семејство. Картичката ќе биде активна по првата направена сметка во нашите книжарници.


  КАКО СЕ СОБИРААТ ПОПУСТИТЕ?
  Попустите во нашиот клуб на читатели се собираат со:
  • Купување на акциските производи во книжарниците „Литература.мк“ обележани со знакот „Клуб на читатели“.
  • Секое друго купување во книжарниците „Литература.мк“, за сметка во кој било износ.
  • Попустите се собираат кумулативно:
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ од 1001 до 2000 ден.,
    добивате 1% попуст на целата сметка за следните купувања;
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ од 2001 до 3000 ден.,
    добивате 2% попуст на целата сметка за следните купувања;
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ од 3001 до 4000 ден.,
    добивате 3% попуст на целата сметка за следните купувања;
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ од 4001 до 5000 ден.,
    добивате 4% попуст на целата сметка за следните купувања;
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ од 5001 до 6000 ден.,
    добивате 5% попуст на целата сметка за следните купувања;
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ од 6001 до 7000 ден.,
    добивате 6% попуст на целата сметка за следните купувања;
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ од 7001 до 8000 ден.,
    добивате 7% попуст на целата сметка за следните купувања;
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ од 8001 до 9000 ден.,
    добивате 8% попуст на целата сметка за следните купувања;
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ од 9001 до 10000 ден.,
    добивате 9% попуст на целата сметка за следните купувања;
   • со купување на производите од книжарниците „Литература.мк“ во кумулативен износ над 10001 ден.,
    добивате 10% попуст на целата сметка за следните купувања. За попустот да биде евидентиран, единствено што треба да направите е да ја покажете вашата картичка „Привилегија+“ на каса.
  • Секој 31 декември од тековната година се ресетира (обновува) износот на потрошени средства и се почнува со собирањето попусти повторно од почеток.

  KAKO СЕ КОРИСТАТ ПОПУСТИТЕ?

  • За користење на собраните попусти, потребно е вашата клуб-картичка да биде активирана, односно да бидете регистрирани како член во клубот на читатели „Литература.мк“.
  • За да се регистрирате и да станете член на нашиот клуб, сè што треба да направите е да ја пополните и да ја доставите апликацијата за членство во нашите книжарници или онлајн-апликацијата за членство на нашата интернет-страница club.literatura.mk.
  • Добиените попусти можат да се користат за плаќање во сите книжарници на „Литература.мк“. Единствено што треба да направите е да ја приложите вашата клуб-картичка на каса.
  • Состојбата на вашите собрани попусти можете да ја проверите на некоја од касите во нашите книжарници, на вашата фискална сметка или, пак, на вашиот профил на club.literatura.mk.
  • Стекнатите попусти се користат на целата сума во целина и не можат да се заменат за готовина.
  • Доколку имате проблем со активирање на вашата картичка или ви се потребни други информации за лојалната програма, ве молиме контактирајте нè на нашата е-пошта за грижа на корисници: card@literatura.mk.


  ВАЖНОСТ НА КАРТИЧКАТА

  Картичката важи без престанок. Еднаш извадената картичка нема потреба да се вади повторно. Единствено износот на потрошените средства се обновува секоја година на 31 декември. Издавачот го задржува правото да ја прекине програмата клуб-картичка за лојалност „Литература.мк“ со претходно известување по е-пошта или на својата интернет-страница.


  ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВАМ АКО ЈА ЗАГУБАМ КЛУБ-КАРТИЧКАТА „ЛИТЕРАТУРА.МК“?

  Губењето на клуб-картичката „Литература.мк“ веднаш треба да се пријави во најкраток рок во кое било продажно место, на нашата служба за лојални корисници на следната e-пошта: club@literatura.com.mk. Издавачот ќе направи сè што е во негова моќ да издаде нова картичка во случај на губење на клуб-картичка „Литература.мк“, во најкус можен рок.


  ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВАМ АКО НАЈДАМ НЕЧИЈА КЛУБ-КАРТИЧКА „ЛИТЕРАТУРА.МК“?

  Доколку најдете клуб-картичка „Литература.мк“, ве молиме да пријавите на нашата служба за лојални корисници или да ја оставите на некое од продажните места на „Супрема“ ДОО Скопје (книжарниците „Литература.мк“).